"het adres voor uw SanaSlank producten"

Gourmetten en steengrillen

Tijdens de feestdagen is gourmetten of steengrillen een veelgedane activiteit. Logisch ook, het is makkelijk, je hoeft geen uren in de keuken te staan, iedereen vindt het lekker en ook voor kinderen is het leuk. Naast bovenstaande voordelen is gourmetten of steengrillen ook uitermate geschikt als je aan het afslanken bent. Je kunt namelijk heel gemakkelijk zelf bepalen wat en hoeveel je eet. En als je op onderstaande tips let dan is het zeker geen dikmaker!

Wat kun je beter niet doen?

  • Blijf af van stokbrood met kruidenboter, dit levert veel calorieën en vet en is daarmee ongunstig voor je afslankproces.
  • Neem geen vette soorten vlees zoals worstjes, vet varkensvlees of vet gehakt
  • Een sausje kan maar kies voor magere soorten zoals BBQ saus of de caloriearme sausen van SanaSlank
  • Een grote boosdoener bij dit soort feestelijkheden zijn de alcoholische dranken. Favoriet in deze tijd is glühwein. Helaas bevat dit heel veel koolhydraten en calorieën en is daarmee geen goede keuze. Wil je toch een glas drinken? Kies dan voor droge soorten wijn of champagne.

Gourmetten of steengrillen kun je eenvoudig smakelijk en vernieuwend maken, bijvoorbeeld met onderstaande recepten:

Let op: Alle recepten zijn voor 1 persoon.

Ingrediënten: ½ pangafilet, 1 theelepel kikoman sojasaus, 2 eetlepels taugé.

Bereiding: bak de pangafilet met de taugé en breng op smaak met de sojasaus.

Ingrediënten: ½ biefstukje, 2 eetlepels gesneden paksoi, 2 grote oesterzwammen in stukjes, 1 theelepel kikoman sojasaus.

Bereiding: bak de biefstuk met de paksoi en oesterzwammen en breng op smaak met de sojasaus. Bestrooi eventueel met wat sesamzaadjes.

Ingrediënten: 1 mini hamburger, 1 eetlepels gesnipperde ui, 1 eetlepel sweet onion dressing van SanaSlank

Bereiding: bak de hamburger met de ui. Breng op smaak met de sweet onion dressing.

Ingrediënten: 1 geklutst ei, ¼ paprika in repen, 1 theelepel gesnipperde ui, paprikapoeder, 1 eetlepel rucola

Bereiding: Bak de paprika en de ui aan in het pannetje. Voeg het geklutste ei erbij en breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout. Bak tot het ei gestold is en serveer met de rucola.

Ingrediënten: 1/3 kipfilet, in stukjes, ¼ paprika, in grove stukken, ½ ui in grove stukken.

Bereiding: maak een spiesje van de kipfilet met paprika en ui. Grill deze op de steengrill.

Ingrediënten: 4 grote gamba’s, gepeld, 1 eetlepel olijfolie, 1 teen gesnipperde knoflook.

Bereiding: meng de knoflook met de olijfolie. Meng de gamba’s er doorheen en laat minimaal 1 uur staan. Rijg ze aan een spiesje en bak ze op de steengrill.

Ingrediënten: naar eigen keuze plakjes courgette, aubergine en paprika, gedroogde kruiden zoals Italiaanse kruiden.

Bereiding: Grill de plakjes op de steengrill en bestrooi ze daarna met de kruiden.

Ingrediënten: cherrytomaatjes, blaadjes verse basilicum.

Bereiding: rijg de cherrytomaatjes om en om met de basilicumblaadjes aan een spiesje en bak deze op de steengrill.

Zowel bij de gourmet als bij het steengrillen is het lekker om er een salade bij te eten. Een bordje salade vooraf zorgt voor wat maagvulling waardoor je minder snel teveel eet.

Bepaal van te voren voor jezelf hoeveel je precies wilt nemen. Een goede richtlijn is 4 stukjes vlees of vis.

Zit je in blok 3? Maak dan een lekker toetje met fruit. Heel lekker in een gourmet pannetje of op de steengrill is ananas, appel of banaan.