Tips en recepten om het Sanaslank dieet nog lekkerder te maken!

Koolhydraatarme speculaasbrokken

De feestdagen komen er weer aan, dat betekent dat de heerlijke lekkernijen als pepernoten en speculaaspoppen weer in de winkels liggen. Helaas zitten deze producten vol met koolhydraten. Tijdens het volgen van het SanaSlank eiwitdieet zijn deze producten niet toegestaan.
 
Om toch lekker te kunnen genieten van de echte sint lekkernijen hebben wij voor jou een recept voor koolhydraatarme speculaasbrokken:
 
Bereidingstijd:         10-20 minuten    
Smaak:                      Zoet 
Techniek:                  Magnetron

Ingrediënten (4 personen)
60 gram gemalen lijnzaad
10 gram amandelmeel
stukje zachte boter
mespuntje bakpoeder
koekkruiden, zout
1/2 dopje zoetstof
 
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten door elkaar. Voeg een beetje warm water toe en kneed het tot een soepel deeg. Leg het deeg op het bakpapier of op een teflonvel en maak er een platte plak van. Stop het deeg 8 – 10 minuten in de magnetron om het op te laten drogen.
 
Deze speculaasbrokken zijn toegestaan tijdens het gehele SanaSlank eiwitdieet (blok 1 t/m blok 4).

Feest desserts



Bij een uitgebreid diner hoort een heerlijk dessert. Met behulp van de SanaSlank producten tover je snel een lekker dessert op tafel. Niemand zal merken dat het volledig past binnen jouw dieet!
 
Hier enkele ideeën:
 
SanaSlank chocoladetaartje
Ingrediënten: 4 zakjes cake chocolade, 1 reep chocolade puur met praline vulling, 4 eetlepels slankroom.
Bereiding: bereid de cake volgens de bereidingswijze. Stop er voor het in de magnetron gaat 1 blokje van de reep chocolade puur in. Serveer het taartje met de slankroom.
 
Witte chocolade dessert
Ingrediënten: 4 zakjes dessert witte chocolade, 8 eetlepels frambozen, stukje pure chocolade geraspt.
Bereiding: bereid de desserts witte chocolade volgens de bereidingswijze. Giet het in mooi schaaltjes en zet in de vriezer. Laat het in twee tot drie uur net niet keihard worden. Garneer het dessert met de frambozen en geraspte chocolade.
 
Meringues met aardbeienijs
Ingrediënten: 60 grameiwit, 10 gram canderell (geschikt voor verhitten), 25 gram gemalen amandelen, 2 zakjes dessert aardbei
Bereiding: bereid de desserts aardbei volgens de bereidingswijze. Verdeel over vier schaaltjes en zet in de vriezer. Laat in minimaal vier uur volledig bevriezen. Haal een half uur voor het opdienen uit de vriezer. Eiwit met canderell stijf opslaan en dan de amandelen erdoor spatelen. Vul een spuitzak met het mengsel en spuit rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de meringues in ongeveer 1 uur opdrogen in de oven op 80 graden. Neem vier bordjes, leg op ieder bordje een bolletje aardbeienijs en serveer met de meringues.

Feestsalades

Salades voor erbij
Wat je ook gaat doen met de feestdagen, een salade erbij zorgt voor flink wat maagvulling zonder dat het direct veel calorieën levert. Hier enkele recept ideeën:
 
Gele bietjessalade
Voor 2 personen als hoofdgerecht.
Voor 6 personen als bijgerecht.
 
Ingrediënten: 4 verse grote gele bieten, pijnboompitjes 30 gram, half bosje platte peterselie, fijngesneden, 5 takjes koriander, fijngesneden, 1 cm verse gember, geraspt, olijfolie, versgemalen peper en zeezout
Bereiding: Kook de bieten in plusminus twee uur gaar. Laat de bieten afkoelen en ontvel ze. Snijd de bieten in vieren en daarna in dunne plakjes. Bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan lichtbruin. Doe alles in een schaal en meng dit door elkaar. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout.
 
Warme rucola salade
Voor 4 personen
 
Ingrediënten: 2 rode uien in partjes, 4 handenvol rucola, 4 takjes tijm, een handvol pijnboompitten, 1 eetlepel olijfolie, balsamico azijn, Parmezaanse kaas
Bereiding: Verhit de olijfolie in een pan. Bak hierin de takjes tijm, uien en pijnboompitten. Breng op smaak met wat zeezout. Meng het mengsel met de rucola en besprenkel met de balsamico azijn. Schaaf de parmezaanse kaas erover.
 
Witlofsalade
Voor 4 personen
 
Ingrediënten: 4 struikjes witlof in reepjes, 2 kiwi’s in stukjes, ½ rode paprika in stukjes, 1 gekookt ei in stukjes, 1 tomaat in stukjes, 3 eetlepels SanaSlank mayonaise, 2 eetlepels SanaSlank ketchup, versgemalen peper, zeezout
Bereiding: meng de mayonaise en ketchup door elkaar. Doe alle ingrediënten in een kom en meng de dressing hier doorheen. Breng op smaak met versgemalen peper en zeezout.
 
Tip: Een halve kiwi levert ongeveer 4 gram koolhydraten en kan dus best een keer tijdens het eiwitdieet. In plaats van kiwi kun je ook mandarijn of sinaasappel gebruiken. Wil je liever geen fruit? Laat het dan gewoon weg.

Gourmetten / grillen



Gourmetten/Steengrillen
Tijdens de feestdagen is gourmetten of steengrillen een veelgedane activiteit. Logisch ook, het is makkelijk, je hoeft geen uren in de keuken te staan, iedereen vindt het lekker en ook voor kinderen is het leuk. Naast bovenstaande voordelen is gourmetten of steengrillen ook uitermate geschikt als je aan het afslanken bent. Je kunt namelijk heel gemakkelijk zelf bepalen wat en hoeveel je eet. En als je op onderstaande tips let dan is het zeker geen dikmaker!
 
Wat kun je beter niet doen?
-Blijf af van stokbrood met kruidenboter, dit levert veel calorieën en vet en is daarmee ongunstig voor je afslankproces.
-Neem geen vette soorten vlees zoals worstjes, vet varkensvlees of vet gehakt
-Een sausje kan maar kies voor magere soorten zoals BBQ saus of de caloriearme sausen van SanaSlank
-Een grote boosdoener bij dit soort feestelijkheden zijn de alcoholische dranken. Favoriet in deze tijd is glühwein. Helaas bevat dit heel veel koolhydraten en calorieën en is daarmee geen goede keuze. Wil je toch een glas drinken? Kies dan voor droge soorten wijn of champagne.
 
Gourmetten of steengrillen kun je eenvoudig smakelijk en vernieuwend maken, bijvoorbeeld met onderstaande recepten.
 
Gourmet
De recepten zijn voor 1 persoon.
 
Oosterse pangafilet met taugé
Ingrediënten:½ pangafilet, 1 theelepel kikoman sojasaus, 2 eetlepels taugé.
Bereiding:bak de pangafilet met de taugé en breng op smaak met de sojasaus.
 
Biefstuk met paksoi en oesterzwammen
Ingrediënten:½ biefstukje, 2 eetlepels gesneden paksoi, 2 grote oesterzwammen in stukjes, 1 theelepel kikoman sojasaus.
Bereiding:bak de biefstuk met de paksoi en oesterzwammen en breng op smaak met de sojasaus. Bestrooi eventueel met wat sesamzaadjes.
 
Hamburger met gebakken ui en sweet onion dressing
Ingrediënten:1 mini hamburger, 1 eetlepels gesnipperde ui, 1 eetlepel sweet onion dressing van SanaSlank
Bereiding:bak de hamburger met de ui. Breng op smaak met de sweet onion dressing.
 
Tortilla van ei met paprika en rucola
Ingrediënten:1 geklutst ei, ¼ paprika in repen, 1 theelepel gesnipperde ui, paprikapoeder, 1 eetlepel rucola
Bereiding:Bak de paprika en de ui aan in het pannetje. Voeg het geklutste ei erbij en breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout. Bak tot het ei gestold is en serveer met de rucola.
 
Steengrill
De recepten zijn voor 1 persoon.
 
Spiesje van gemarineerde kip met paprika en ui
Ingrediënten:1/3 kipfilet, in stukjes, ¼ paprika, in grove stukken, ½ ui in grove stukken.
Bereiding:maak een spiesje van de kipfilet met paprika en ui. Grill deze op de steengrill.
 
Spicy gamba’s met knoflook
Ingrediënten:4 grote gamba’s, gepeld, 1 eetlepel olijfolie, 1 teen gesnipperde knoflook.
Bereiding:meng de knoflook met de olijfolie. Meng de gamba’s er doorheen en laat minimaal 1 uur staan. Rijg ze aan een spiesje en bak ze op de steengrill.
 
Gegrilde groenten (courgette, aubergine, paprika)
Ingrediënten:naar eigen keuze plakjes courgette, aubergine en paprika, gedroogde kruiden zoals Italiaanse kruiden.
Bereiding:Grill de plakjes op de steengrill en bestrooi ze daarna met de kruiden.
 
Spiesje met cherrytomaatjes
Ingrediënten:cherrytomaatjes, blaadjes verse basilicum.
Bereiding:rijg de cherrytomaatjes om en om met de basilicumblaadjes aan een spiesje en bak deze op de steengrill.
 
Zowel bij de gourmet als bij het steengrillen is het lekker om er een salade bij te eten. Een bordje salade vooraf zorgt voor wat maagvulling waardoor je minder snel teveel eet.
 
Bepaal van te voren voor jezelf hoeveel je precies wilt nemen. Een goede richtlijn is 4 stukjes vlees of vis.
 
Zit je in blok 3? Maak dan een lekker toetje met fruit. Heel lekker in een gourmet pannetje of op de steengrill is ananas, appel of banaan.


Bereiding andere produkten

Warme dranken
Bestrooi de chocoladedrank met een beetje kaneelpoeder.
Maak van een cappuccino drank, een overheerlijke ice cappuccino! Gebruik hiervoor ijskoud water en voeg na bereiding crunched ijsblokjes toe. Of maak de cappuccino drank met versgezette koffie in plaats van heet water.

Koude dranken
Gebruik in plaats van 250 ml, slechts 150 ml. Water. Voeg daarna crunched ijsblokjes toe. Voor een overheerlijke sorbet: plaats de drank een paar uur in de diepvries.

Soepen
Voeg zoveel mogelijk toegestane groenten toe aan de soep, zoals champignons, courgette, prei en taugé. Snijd deze groenten in kleine blokjes en wok ze in een pan met een beetje olijfolie. Meng dit vervolgens in de warme soep en voeg lekkere kruiden eraan toe. De aspergesoep wordt nog lekkerder door kleine groene asperges. Kook deze even in heet water, tot ze beetgaar zijn. De asperges vervolgens door de warme soep heen roeren. Champignonsoep wordt nog lekkerder door schijfjes (kastanje)champignons of paddestoelen toe te voegen door de soep. De champignons eerst enkele minuten in kokend water leggen, om ze vervolgens door de warme champignonsoep heen te roeren.

Omeletten
Voor de omelet kunnen toegestane groenten, zoals tomaten, courgettes, champignons en paprika gebruikt worden. Eventueel kan er Zwitserse strooikaas over de omelet gestrooid worden. Een koude omelet smaakt ook heerlijk, snijd deze in stukjes en eet het met een rauwkostsalade! Een omelet met sperzieboontjes en champignonreepjes geeft een verassende smaak aan de omelet. De sperzieboontjes moeten even gekookt worden en de reepjes champignons moeten gebakken worden in olijfolie. De omelet vervolgens bereiden volgens de bereidingswijze en het mengsel van de champignons en boontjes eraan toevoegen. Extra lekker wordt de omelet om kerriepoeder, uienpoeder, zeezout en peper toe te voegen.

Pasta
De pasta wordt meestal warm gegeten, maar kan ook koud gegeten worden met een olijfoliedressing en allerlei rauwe groenten, die fijn gesneden zijn en lekker gekruid. De tomatensaus kan worden aangevuld met groenten, zoals paprika’s, champignons en allerlei kruiden. Van een zakje pasta penne naturel kan een rijkelijk gevulde bami gemaakt worden. Een pakje verse Chinese groenten (AH) bakken in een klein beetje olijfolie in de wok. Hete kerriepoeder en een heel klein beetje sojasaus hieraan toevoegen. Het zakje penne koken volgens de gebruiksaanwijzing, afgieten en mengen met de groenten. Afmaken met een snufje vers gemalen peper en zeezout en smullen maar! Bak groenten, zoals paprika, courgettes, tomaten en champignons licht aan in een pan. Strooi zout en peper en een mespuntje oregano en tijm hierover. Laat de groente ongeveer 20 minuten smoren en voeg 5 minuten voor het einde gepelde tomaten toe. Op deze manier heeft u een heerlijke ratatouille, die eventueel met pasta penne naturel geserveerd kan worden. Voor fase 2 kan spaghetti bolognese gegeten worden met een stukje tartaar erbij!

Aardappelpuree
Voeg gekookte of gestoomde groenten, zoals spinazie, broccoli en bloemkool toe aan de puree om een groentepuree te krijgen. Voor tijdens de wintermaanden is een stamppot heerlijk. Bereid de aardappelpuree volgens de algemene bereidingswijze. Kook of stoom andijvie, prei of boerenkool en roer dit door de puree. Een theelepeltje mosterd, zeezout en peper toevoegen en klaar is de stamppot. Voor extra variatie: voeg een paar blokjes venkel aan de andijvie stamppot toe. Gebruik rucola, veldsla, andijvie of raapsteeltjes voor een stamppot met rauwe groenten.

Duo’s van desserts
De desserts kunnen prima gemengd worden met elkaar, zodat u een duo dessert krijgt. U maakt telkens 2 halve zakjes klaar, door bijvoorbeeld te combineren met: chocolade en vanille, banaan en aardbei, banaan en vanille of chocolade en caramel.

 


SanaSlank-menu Vis

Voorgerecht: Eekhoorntjesbroodbouillon
2 uien, in blokjes van 1 cm - 2 stengels bleekselderij, blokjes van 1 cm - 1 prei, in blokjes van 1 cm - 1 laurierblaadje - 2 takjes verse tijm - handvol verse peterselie – 10 gram gedroogd eekhoorntjesbrood - 1,5 dl water.

Doe de ingrediënten in een hoge smalle pan en zorg dat alles onder water staat. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat de bouillon 40 minuten sudderen. Schep intussen het bovendrijvende schuim eraf. Zeef de bouillon en gooi de vaste bestanddelen weg.
400 gram paddestoelen (champignons en/of shii-take) in dunne plakjes snijden en samen met wat tijm in ongeveer 10 minuten bakken. Blijf het ondertussen omscheppen om te voorkomen dat het aanbrandt. Neem hiervan 2 eetlepels en doe het in een soepkom, giet hier de bouillon overheen.

Hoofdgerecht: Kabeljauw-Garnalenschotel uit de oven
300 gram kabeljauw- halve groene paprika – 1 prei – 1 rode peper – witte kool – 150 gram sperziebonen – 1 bakje cocktailgarnalen (125 gram) – 1 theelepel gemberpoeder – halve theelepel chilipoeder – zout – 4 eieren – peper – 75 gram Zwitserse strooikaas.

Verwarm de oven voor op 175 °C. De kabeljauw in stukjes snijden. De groente klein snijden en de helft in een ingevette (met olijfolie) ovenschaal leggen. De kabeljauw en garnalen erover verdelen. Dan bestrooien met de gemberpoeder, chilipoeder en zout. Afdekken met de rest van de groente. In een kom de eieren los kloppen met daarin peper en zout. Eiermengsel over de schotel verdelen. Na 20 minuten de Zwitserse strooikaas erover verdelen en laten smelten. In totaal moet de ovenschotel 30 minuten in de oven.

Nagerecht: IJs
De SanaSlank desserts zijn heel geschikt om ijs van te maken. Maak het gewenste dessert aan met water en zet dit in de vriezer. Roer dit af en toe even door. Een lekkere combinatie is bijvoorbeeld SanaSlank aardbeienijs met chocolade ijs. Steek er desgewenst een SanaSlank chocoladekoekje in.

 


SanaSlank-menu Vlees

Voorgerecht: Gevulde portobello's
4 portobello's - 0,5 courgette (in blokjes van 0,5 cm) - 1 gele paprika (in blokjes van 0,5 cm) - 100 gram parmaham (in kleine stukjes) - 1 rode ui (gesnipperd) - 1 theelepel Italiaanse gedroogde kruiden - zeezout - 2 eetlepels olijfolie - 1 teentje knoflook (fijngesneden) - geroosterde paprika's - 1 eetlepel magere room.

Portobello's schoonvegen, steeltjes eraf breken en bewaren. Een eetlepel olijfolie in koekenpan verhitten en portobello's 8 minuten op matig vuur bakken. Halverwege omkeren. Portobello's apart leggen en aan de vulling beginnen. Oven voorverwarmen op 190 graden. Steeltjes van de portobello's in stukjes van ca. 1 cm. snijden. Courgette, portobello-steeltjes, paprika, parmaham, rode ui en knoflook mengen met de resterende olijfolie, Italiaanse kruiden en zeezout. De vulling in de portobello's scheppen en in een ovenschaal in ca. 15 minuten op 190 graden totdat de groenten zacht beginnen te worden. Maak ondertussen de saus: de geroosterde paprika's pureren en verwarmen in een steelpan. De room toevoegen en op smaak brengen met zout en peper. Wat saus op een bordje scheppen en de warme portobello erop leggen.

Hoofdgerecht: Stoofschotel met aardappelpuree
800 gram runderstoofvlees, in blokjes - 3 eetlepels olijfolie -
12 sjalotten, gepeld, gehalveerd (grote in vieren) - 1 wortel, in reepjes - 85 gram kastanjechampignons, gehalveerd - 2 laurierblaadjes - 1 eetlepel gehakte verse rozemarijn -4,5 dl rode wijn - 2 dl runderboullion - 1 eetlepel sojasaus.

Verwarm de oven voor op 170 graden. Verhit 1 eetlepel olie in een grote stoofpan. Bak de blokjes vlees in ongeveer drie gedeelten 5-6 minuten, of tot ze rondom bruin zijn; keer ze af en toe om. Voeg indien nodig een eetlepel olie toe. Zet het vlees apart. Schenk de resterende olie in de pan en bak de sjalotten, wortel, champignons, laurier en rozemarijn 3 minuten, roer af en toe.
Schenk de wijn erbij en breng hem aan de kook. Kook op hoog vuur tot de alcohol verdampt en de vloeistof ingekookt is. Schenk de bouillon en sojasaus erbij en kook het geheel nog 3 minuten.
Roer de blokjes vlees erdoor, leg het deksel op de pan en zet hem in de oven. Stoof het gerecht 2 uur of tot de vloeistof een dikke jus is geworden en het vlees zacht is. Maak de SanaSlank aardappelpuree klaar volgens de bereidingswijze terwijl de stoofschotel in de oven staat.

Nagerecht: Pannenkoekrolletjes met chocolade saus
SanaSlank pannenkoek naturel – 3x wit van een ei – 10 gram zoetstof – 40 gram pure chocolade 80% cacao.

Maak met SanaSlank pannenkoek klaar volgens de bereidingswijze. Neem het eiwit en meng dit met de zoetstof, opkloppen tot een stijf geheel. Ondertussen de chocolade au bain marie laten smelten, daarna iets af laten koelen en mengen met het eiwitstijfsel. Verdeel het over de pannenkoek, rol deze op en snijd in kleine plakjes.

 

 

SanaSlank-menu Vegetarisch

Voorgerecht: Kipcurrysoep met taugé en brood
SanaSlank brood in poedervorm – olijfolie – knoflookpoeder – tomaat – zeezout.

Maak het SanaSlank brood klaar volgens de bereidingswijze. Snijd dit in plakken en rooster deze. Smeer de geroosterde plakken in met olijfolie en knoflookpoeder en beleg met plakken tomaat, bestrooid met zeezout.
SanaSlank kipcurrysoep – taugé – kerriepoeder. Maak de SanaSlank kipcurrysoep klaar volgens de bereidingswijze. Kook de taugé kort zodat deze knapperig blijft. Voeg de taugé aan de soep toe. Naar wens kunt u extra kerriepoeder toevoegen.

Hoofdgerecht: Quiche
3 kleuren paprika – 200 gram champignons – 1 prei – 1 ui – 2 teentjes knoflook - 350 gram slagroom light – 125 gram Griekse yoghurt 0 % vet – 3 eieren – 150 gram Zwitserse strooikaas – peper – zeezout.

Eerst de ui bakken met de knoflook en dan de rest van de gesneden groenten erbij bakken.De slagroom light en Griekse yoghurt 0 % vet mengen tot glad mengsel. Eieren heel glad kloppen en door slagroommengsel roeren. Kaas en gebakken groenten erdoor roeren. Mengsel verdelen over aluminium schaaltjes en deze in de oven zetten. Vervolgens gedurende 30 minuten afbakken op 160 graden.

Nagerecht: Cappuccino met bonbonnetjes
SanaSlank cappuccino – SanaSlank diverse repen.

Voeg het zakje SanaSlank cappuccino toe aan uw koffie en roer goed, zodat u geen klontjes krijgt. Of maak het klaar volgens de bereidingswijze.
Snijd een paar reepjes van uw keuze in stukjes en u heeft een schaaltje met lekkere bonbonnetjes.

 


Recept: Gevulde omelet

Benodigdheden (voor 1 persoon):
1/2 ui
1 teentje knoflook
1/2 rode paprika
1 kleine prei
50 gram champignons
50 gram taugé
2 el olijfolie
1 zakje omelet bieslook
1 tl paprikapoeder
vers gemalen peper
zeezout

Bereiding:
Maak de ui en de knoflook schoon en snipper deze. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes. Was de prei en snijd in
ringen. Snijd de champignons in plakjes. Verwarm 1 el olie in een pan en bak hierin de ui met knoflook glazig. 
Voeg de prei, paprika en champignons toe en bak deze kort mee. Bak ondertussen de omelet in de rest van de
olijfolie aan beide kanten bruin. Voeg vlak voor het einde de taugé toe aan het groentemengsel en breng op 
smaak met paprikapoeder, versgemalen peper en zeezout. Vul de omelet met de groenten en vouw de omelet dubbel.

 


Recept: Slanke Italiaanse spinaziestamppot

Voor 1 persoon
Voedingswaarde: 291 kcal, 49 gram eiwit, 11 gram koolhydraten en 5,9 gram vet.

Ingrediënten
300 gram verse spinazie
1 stengel bosui
2 zongedroogde tomaten
2 el olijfolie
2 el verse basilicum
100 gram kipfilet
1 tl groene pesto
1 zakje aardappelpuree (SanaSlank eiwitrijk product)
Versgemalen peper
Zeezout

Bereiding
Was de spinazie, snijd de bosui in ringen en de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Verhit de olijfolie in een pan en roerbak hierin de spinazie tot de helft is overgebleven. Giet het overtollige vocht af. Voeg de bosui toe en bak deze kort mee. Voeg de zongedroogde tomaten en de verse basilicum toe en breng verder op smaak met versgemalen peper en zeezout.
Smeer ondertussen de kipfilet in met de pesto en bak deze rondom gaar in 1 el olijfolie. Bereid ook ondertussen de SanaSlank aardappelpuree volgens de bereidingswijze. Roer het spinaziemengsel door de aardappelpuree en serveer met de gebakken kipfilet.